Embryotransfer udføres af erfarne dyrlæger

Hos vores hesteklinik har vi arbejdet med embryotransfer gennem mange år med gode resultater. Metoden er velegnet til hopper der ønskes at give gode gener videre i avlen og som samtidig ønskes aktive i sporten. Metoden er ligeledes ideel hvis en skadet hoppe ønskes i avlen, men ikke er i stand til at bære sit føl selv. 

Professionel embryotransfer

Donorhoppen, som skal være den biologiske mor til føllet, insemineres normal vis, det kan foregå på Hillerød Hestepraksis' inseminerings- og embryostation eller på et andet stutteri eller opstaldningssted. Det er vigtigt at follikeludvikling og ægløsning nøje følges, således at inseminering foretages på rette tidspunkt og at tidspunktet for ægløsningen kendes. Når hoppen har to follikler som også ægløses er der mulighed for at finde to embryoner.

Rugemoderen, også kaldet recipienthoppen, skal ligeledes følges nøje, så ægløsningstidspunktet kendes. Det er afgørende for et godt resultat at donor og recipient er synkroniseret.​

Fem dage efter ægløsningen kommer embryonet ned i livmoderen fra æggelederen, og efter yderligere et par dage skylles donorhoppen. Skyllevæsken undersøges i mikroskop og efter at embryonet er identificeret overføres det til rugehoppen.

Forudsætningen for at finde et embryon er selvfølgelig at donorhoppen er i stand til at blive drægtig, sandsynligheden for dette er størst hos unge og ukomplicerede hopper, men metoden kan anvendes til de fleste typer hopper med gode resultater.​

Der er flere muligheder for recipienter, der kan anvendes egne hopper eller om nødvendigt en recipienthoppe fra en anden station. Det vigtige er, at have en recipient der passer i brunstcyklus til donorhoppen.

Fostret vil efter overførslen etablere sig i modtagerhoppens livmoder og resten af drægtigheden forløber som en fuldstændig normal drægtighed, som hvis modtagerhoppen selv var blevet insemineret.

Ønsker du at blive kontaktet af os?​

Vi kan kontaktes uforpligtende for yderligere oplysninger og rådgivning på telefon 48 28 6​7 68, eller på mail til kiwa@hestedyrlaegerne.dk.​

Vi besvarer med glæde dine spørgsmål. Udfyld gerne vores formular, så vil du høre fra os hurtigst muligt.​​

kontakt os i dag

Kontakt din lokale hestedyrlæge

​Du er velkommen til at kontakte os helt og aldeles uforpligtende. Det kan du gøre enten via vores kontaktformular eller ved at ringe eller skrive til os.

Vi ser frem til at hjælpe dig.

Ring eller skriv til os

Ring på: 48 28 67 68

Skriv til: klinik@hestedyrlaegerne.dk  

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.